2011. június 2., csütörtök

Igazi falusi lakodalom Felpécen



Az eredeti hagyományoknak megfelelő falusi lakodalomban vehetnek részt népzenével, vőféllyel, kikéréssel, akik június 18-án ellátogatnak Felpécre, Győrtől délnyugatra.



"Győr-Moson-Sopron megye déli részén, Győrtől délnyugati irányban, a Sokorói dombság és a Marcal-medence találkozásánál, borókával benőtt természetvédelmi terület közelében bújik meg Felpéc. A településen a Kulturális Örökség napjai országos programhoz kapcsolódva 2004-ben Falumúzeumot adtak át, mely egy műemléki védettség alatt álló régi falusi házban mutatja be a régi falusi élet mindennapi teendőinek világát. 2005-ben új épületrésszel bővült a Tájház, mely 2006-tól hagyományőrző kézműves foglalkozások, nyári napközis táborok szervezésére is alkalmassá vált.

A felpéci tájház

A hagyományok újra élesztésének egyik fontos eseményére kerül sor 2011. június 18-án, amikor a „eredeti forgatókönyv” szerinti lakodalom lesz a felpéci Tájházban. Az „ifjú pár megszemélyesítői” néptáncosok, a vőfély szerepét néprajzkutató tölti be, a menyasszony „tanúja” a „Röpülj páva” történetének egyik győztese lesz. Lesz kikérés, lakodalmas menet, esküvői szertartás, lakodalmi vacsora, menyasszonytánc. A hangulatról népzenészek gondoskodnak. További felvilágosítás és jelentkezés a részvételre: alapitvany99@gmail.com  címen, illetve  telefonon: a 20/355-48-68  számon lehet.


(Forrás: TTG Hungary hírlevél)



Kedvet kaptál egy pár nap belföldi pihenéshez?
Díjmentesen megkeressük szálláshelyedet, és elrendezzük foglalásodat, hogy már az utazás előtt se kelljen emiatt stresszelned és időt veszítened.
Kérj kötetlen ajánlatot ide kattintva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése