2011. augusztus 16., kedd

Közeleg a szarvasbőgés ideje a Gemencben

Szarvasbőgés a Gemencben

A szarvasbőgés ideje akár már augusztus végén eljöhet a Gemencben, ha minden jól alakul. A gemenci szarvasbőgést a természetbarátok a Duna–Dráva Nemzeti Parkban figyelhetik meg  az augusztus végi, szeptember eleji programokon. A résztvevők szakember vezetésével járják be a gemenci ártér egyik legjellegzetesebb vidékét.


A szarvasok násza, a szarvasbőgés különleges hangulatot ad a Gemenci erdő vadregényes világának. Az esti túrán bejárjuk a gemenci ártér egyik legjellegzetesebb vidékét. Láthatjuk a Nyéki-Holt-Duna tanösvény náddal átszőtt világát, valamint az azt övező ártéri erdőséget. A madármegfigyelő toronyból a naplemente fényében megcsodálhatjuk a gemenci erdőrengeteget, ha szerencsénk lesz, szarvasok hangjával kísérve. A közeli kaszálón nagy valószínűséggel szarvasokat is láthatunk.

Az esti szarvasbőgés túrákról bővebben itt olvashatsz: Szarvasbőgés Gemencen - 2011. augusztus 27. és 2011. szeptember 3.


Kedved van a szarvasbőgést élőben hallani és a szarvasok násztáncát élőben megnézni?
Díjmentesen megkeressük szálláshelyedet a Gemenc környékén, és elrendezzük foglalásodat, hogy már az utazás előtt se kelljen emiatt stresszelned és időt veszítened.
Kérj kötetlen ajánlatot ide kattintva


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése