2011. szeptember 20., kedd

Turizmus Világnapja a Karancs-Medvesen


Kedvezményes belépőjegyekkel és ingyenes ajánlatokkal ünnepel a Turizmus Világnapja alkalmából a Karancs-Medves vidékén a salgótarjáni TDM.

Szeptember 27-én tartják a Turizmus Világnapját. Ezen a napon a Karancs-Medves vidékén található Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület 50% kedvezményt biztosít a mozgószékes, 4 dimenziós mozi belépőjegyének árából, a somoskői Vadaspark és a salgóbányai Erdészház pedig egész nap ingyenesen látogatható az Ipoly Erdő Zrt. jóvoltából. 

Garantált, ingyenes idegenvezetés is lesz a Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület, illetve a Tourinform Salgótarján szervezésében. A nap folyamán 2 ingyenes idegenvezetést biztosítanak, melyekre jelentkezni lehet (nem kötelező) a Tourinform irodában. (Tel: 32 512-315 vagy salgotarjan@tourinform.hu).  Ingyenes városnéző séta indul idegenvezető kíséretével Salgótarjánban (indulás délelőtt 10 órakor a Tourinform irodából), illetve szintén térítésmentes lesz az idegenvezetés a Salgói várhoz. (Gyülekező Salgóbányán, a vár alatti parkolóban, indulás 14 órakor.)
Mindezek mellett a Tourinform Salgótarján irodájában ingyenes prospektusok, térképek és cukorkák várják a betérőket, érdeklődőket.
A Karancs-Medves vidéke kiváló környezetet biztosít az aktív életmódot kedvelők számára. A terület turista útjai gyalogosan, biciklivel, vagy lóháton is bejárhatók, és gyönyörű történelmi, geológiai értékek mellett vezetnek. Az árnyas erdei tisztások ideális pihenőhelyek, ahol akár az ebéd is elkészíthető egy finom bográcsgulyás, vagy sült szalonna formájában. 
A világ első határon átnyúló geoparkja, a Novohrad-Nógrád Geoparknak látványosságai közül többek között itt található a Salgói és a Somoskői Vár; Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű bazaltfennsíkja, a Medves-fennsík; a Karancs-hegy 729 méter magasan fekvő kilátója; és természetesen Ipolytarnóc is, ahol a világhírű Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület ad otthont 20 millió éves ősállat és növény leleteknek.
(Fotó: Nagy Szabolcs)

(Forrás: Turizmus.com)

Kedvet kaptál egy csodálatos kiránduláshoz, túrázáshoz a Karancs-Medves vidékén?
Díjmentesen megkeressük szálláshelyedet, és elrendezzük foglalásodat, hogy már az utazás előtt se kelljen emiatt stresszelned és időt veszítened.
Kérj kötetlen ajánlatot ide kattintva


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése