2011. április 26., kedd

Kicsinyek születtek a Fővárosi Állat- és Növénykertben



25 kecskegida, marák, bárányok, emuk születtek a Fővárosi Állat- és Növénykertben, és új jegesmedve is látható. A kecskegidák és az ugyancsak nemrég született kameruni bárányok az állatkert állatsimogatójában találhatók.


A törpekecskék és a kameruni bárányok mellett a nagy mara nevezetű rágcsálóknál születtek kicsinyek; ők az év elején világra jött vízidisznókkal laknak a dél-amerikai kifutóban.



A pampákon őshonos, a tengerimalacokkal közelebbi rokonságban álló nagy mara kicsinyei sokáig csak az üregekben élnek, míg a törpekecskék néhány órával születésük után már két lábra állnak, két naposan pedig fürgén szaladgálnak, mint a nagyok.

Az állatsimogatóban a gyerekek egyes fajokkal testközelből megismerkedhetnek és biztonságosan simogathatják őket. Az első simogatók az 1930-as években létesültek Lipcsében, Münchenben, és Londonban. A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1989-ben hoztak létre ilyen kifutót.

 

Az Ausztráliában őshonos futómadarak, az Emuk is kicsinyekkel gyarapították április 3-án és 4-én az Állatkertet. A kiscsibék a főbejárattal szemközti emugyepen láthatók.Érdekesség, hogy az Emuknál a kakas, költi ki a tojásokat, és ő gondoskodik a fiatalokról is.

Újonnan érkezett jegesmedvéje is van az Állatkertnek. Bimba eddig a Kisszikla belsejében, a látogatóktól elkülönítve pihent, de most már ő is látható.

Forrás: MNO, Fővárosi Állat- és Növénykert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése